Jaká je budoucnost hypoték? Sledujte online dvanáctý Broker kongres

Jaká je budoucnost hypoték? Sledujte online dvanáctý Broker kongres

Co vše bude kvůli zákonu o spotřebitelském úvěru jinak? Jak na novinky připravit sebe a své klienty? Odpovědi na tyto a další palčivé otázky zazní na dvanáctém Broker kongresu, který se koná ve čtvrtek 3. listopadu v pražském Kongresovém centru U Hájků. Na největší české vzdělávací akci pro finanční poradce a zprostředkovatele vystoupí s 25 přednáškami zástupci předních poskytovatelů hypoték, ale stranou nezůstanou ani novinky v pojištění. Akci pořádá největší český broker pool Broker Trust, hlavním partnerem je Hypoteční banka. Online přenos z přednáškových sálů bude možné sledovat také na internetové televizi FinTV, vysílání začíná v 11:00. Kompletní program Broker kongresu najdete zde.

K hlavním hostům Broker kongresu patří kouč Jan Laibl, který pomáhá svým klientům zlepšit jejich prodejní schopnosti a vyzdvihnout na maximum obchodnický potenciál. „Obchodník je jednou z nejtěžších profesí, ale zároveň jednou z nejlepších, které si můžete vybrat,“ říká.  Užitečné tipy bude mít pro účastníky kongresu také autor několika bestsellerů a uznávaný školitel osobního rozvoje Ivo Toman, který pomáhá klientů s tím, jak najít a rozvíjet talent. Obě vystoupení bude rovněž možné sledovat exkluzivně na FinTV.

Nový zákon míchá kartami

Nový zákon o spotřebitelském úvěru začíná platit od letošního prvního prosince. Aktuální situaci na poradenském trhu a vliv, který na něj bude mít regulace, zhodnotí mezi prvními Jiří Šindelář z USF ČR.

Nový zákon o spotřebitelském úvěru mění pravidla hry (nejen) hypotečního úvěrování,“ říká Vladimír Vojtíšek z Hypoteční banky. Ve svém vystoupení bude mluvit o tom, která témata se nově objevují v hypoteční regulaci a kam se poskytování úvěrů na bydlení vlivem zákona posune. Stejně tak i zástupci dalších předních finančních institucí, jako jsou Raiffeisenbank, Moneta Money Bank či EQUA BANK, na kongresu představí novinky, které jejich společnosti začínají vlivem nového zákona zavádět do svých produktových portfolií.

Obchodní příležitost?

Že štěstí bude přát připraveným, předpovídá Jiří Novák z ČSOB Pojišťovny. „Legislativa se změnila a otevřela jednu z největších obchodních příležitostí posledních let a od příštího roku bude ještě lépe,“ říká. Optimisticky zní také název přednášky Naděždy Richterové z Komerční banky: Komerčka se regulace nebojí.

Zajímavé provázání hypoték s nezadržitelným stárnutím populace nabízí přednáška Tomáše Mohorka z Aegon Pojišťovny. „Každý čtvrtý dospělý se do 80 let stane závislým na péči druhých. Náklady na péči o příbuzného však mohou zatížit i váš rozpočet s dopadem na hypotéku. Aegon jako první v ČR nabízí řešení,“ uvádí.

„Odtajnit“ na čem momentálně pracuje největší česká banka, slibuje v přednášce Hyperajné inovace v bankovnictví Stanislav Gálik z České spořitelny.

Dvanáctý Broker kongres se tedy vyplatí finančním poradcům sledovat, ať už na místě nebo prostřednictvím přímého přenosu na www.fintv.cz.

V rámci kongresu se uskuteční také placené workshopy. Vybrané peníze ze vstupného půjdou už tradičně na dobrou věc – tentokrát přispějí šestnáctiletému Filipovi na nákup elektrického vozíku.